Taş Gibi Güzel Ciltler İçin 4 Gua Sha Önerisi

Bu kadim şifa tekniğini sizin için araştırdık.

YAZAR: Ayça Eriş
guasha
Anna Efetova | Getty Images

Son yıllarda cilt bakım dünyasında doğal ve etkili yöntemler giderek daha fazla ilgi görüyor. Bu trendin öncülerinden biri de ekonomik ulaşılabilirliği, düşük başlangıç maliyeti, çok yönlü kullanımı, kimyasalsız doğal içeriği ve uzun ömürlülüğüyle öne çıkan Gua Sha ve yüz masajı teknikleri.

Geleneksel Çin tıbbından modern cilt bakım rutinlerine kadar geniş bir yelpazede kullanılan bu yöntemler, hem evde kolayca uygulanabilmesi hem de uzun vadede cilt sağlığını desteklemesiyle popülerliğini artırdı. Cosmopolitan olarak Gua Sha’nın 5N’sini sizin için araştırdık:

Ne? Gua Sha ve yüz masajı, cilt sağlığını iyileştirmek için kullanılan geleneksel ve modern bir cilt bakım tekniğidir.

Ne zaman? Günlük cilt bakım rutininin bir parçası olarak sabah, akşam, televizyon seyrederken, havuz başında güneşlenirken, dizi izlerken uygulanabilir.

Nerede? Spa merkezlerinde, güzellik salonlarında veya evde uygulanabilir. Ben çantamda bile taşıyorum.

Neden? Doğal ve holistik cilt bakım yöntemlerinin popüler olmasıyla cilt sağlığını iyileştirmek, kan dolaşımını artırmak, şişkinlikleri azaltmak, kasları rahatlatmak ve cilde daha genç bir görünüm kazandırmak için tercih edilmeye başlandı. Düzenli kullanımda ciltte gözle görülür iyileşmeler sağladığı için herkes tarafından hızlıca benimsendi.

Nasıl? Gua Sha taşları genellikle farklı taşlardan ve şekillerden yapılır. Her taş ve şeklin kendine özgü faydaları bulunur. Cilt tipine ve ihtiyacına uygun taş ve şekil seçildikten sonra yüzün belirli bölgelerine doğru baskı ve kaydırma hareketleri uygulanır.

Bizden Gua Sha önerileri: 

730,00 TL, Pelcare

Kalp şeklindeki Gua Sha yüze güzelce oturur. Özellikle çene ve göz etrafında rahatça kullanılabilir. 

299,00 TL, Rossman

Kare şekilli Gua Sha taşları çene ve kaş çevresi kullanımı için idealdir. Şişkinliği alır, kan dolaşımını artırırlar. 

990,00 TL, Makyaj Trendi

Yeşim taşı, aynı zamanda mutluluk ve iyi şans taşı olarak da bilinir. Negatif enerjilerden uzak tuttuğuna inanılır. Tarak şekilli bu Gua Sha'yı hem masaj aleti hem de tarak olarak kullabilirsiniz. Baş ağrılarına iyi gelir ve saç köklerini besler. 

1.169,00 TL, Sephora

Kan ve lenfatik dolaşımını artıran, cildi esneten ve kas gerginliğini gevşeten bu taşın şekli kaşlar ve çevresi için ideal. 

559253_swatch.png

Gua Sha ve yüz masajı mindfulness / bilinçli farkındalık için de çok etkili bir araç. Zihinsel ve duygusal olarak da rahatlama sağlıyor, sakinlik ve dinginlik hissi veriyor. Masaj sırasında yapılan ritmik ve nazik hareketler, stres hormonlarını azaltarak rahatlama hissi yaratıyor.

PHOTO-2024-07-11-17-24-35.jpg
Ayça Eriş
Deneyim Editörü
15 senedir reklam sektöründe çalışıyorum. Çeşitli dergilere yazılar yazıyorum. Köpeğimle birlikte yaşıyorum. Enerjimi spordan alıyorum. Güneş kremsiz dışarı çıkmam.