‘Neme Karşıyız’ Diyenlere 16 Ürün Önerisi

Makyajınızın uçup gitmesine neden olan sıcak ve nemli yaz havası canınızı sıkıyor mu? Eğer öyleyse, suya, neme ve tere dayanıklı bu ürünleri makyaj çantanıza ekleyin, yazın keyfini çıkarın.

YAZAR: Gül Çital
nemekarşı-kapakgorseli.jpg
Gül Çital

 

Sıcaklık 30 derece, nem oranı % 60, adeta fön çektiriyormuşsunuz gibi güneyden esen rüzgâr da cabası... Bu koşullarda makyajınızın akmadan, bulaşmadan yerinde kalması bir mucize! Neyse ki tere ve nemli ortama dayanıklı ürünlerle makyajınızın gün boyu bozulmadan kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte önerilerimiz...

Ten 

İlk olarak, makyajınıza başlamadan önce güneş koruyucu uyguladığınızdan emin olun. SPF içeren bir makyaj bazı, BB veya CC krem sürerek de başlayabilirsiniz. Fondöten seviyorsanız ince yapıda ve aynı zamanda kalıcılığı yüksek bir ürün tercih edin. Ürünü hafif nemli bir makyaj süngeriyle yüzünüze dağıtın. Göz altındaki koyu halkalar veya cildinizde görülmesini istemediğiniz lekeler için elbette suya dayanıklı bir kapatıcıyla devam ediyoruz. Az miktarda ürünü göz altına veya leke üzerine sürdükten sonra yüzük parmağınızın ucuyla (tabii ki tertemiz olmalı!) minik minik bastırarak ürünü cilde yedirin. 

Pastel Magic Milk CC Krem

599,90 TL

pastel.jpg
Pastel

 

Clinique Even Better Light Reflecting Primer

1.670 TL

Clinique.jpg
Clinique

 

Shiseido Synchro Skin Self Refreshing Kapatıcı

1.850 TL

Shiseido.jpg
Shiseido

 

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Fondöten

2.415 TL

EsteeLauder.jpg
Estee Lauder

 

Yanaklar

Gelelim yanaklara... Allığınızın sürdüğünüz noktada kalması için elmacık kemiklerinize önce jel veya likit formlu bir ürün uygulayın. Ardından toz allıkla üzerinden geçerek rengi sabitleyin. Ten makyajınızın kalıcılığını artıran sabitleyici bir sprey gerçekten işe yarayan ve gün içinde sizi ferahlatacak bir çözüm. Günün ilerleyen saatlerinde parlamayı önlemek için de transparan bir pudra veya sebum emici kağıtlardan destek almakta fayda var.

Giorgio Armani Luminous Silk Cheek Tint

1.425 TL

GiorgioArmani.jpg
Giorgio Armani

 

Deborah Milano Super Blush

349,90 TL

DeborahMilano.jpg
Deborah Milano

 

Lancome Fix It Forget It Sprey

2.100 TL

Lancome.jpg
Lancome

 

Revolution & Emily in Paris Blotting Paper

299,90 TL

Revolution.jpg
Revolution

 

Gözler

Gün ortasında çalışma masanızdaki küçük aynaya baktınız ve karşınızda bir “rakun” görüyorsunuz! Sabah sürdüğünüz maskara ve göz kaleminin kusursuz halinden eser yok. Maskara dağılmış, göz kalemi akmış, göz altlarınız dumanlı bir hal almış... Bu görüntüyü tekrar yaşamamak için yapmanız gereken, kullandığınız göz makyaj ürünlerinin ‘water-proof’ versiyonlarına geçiş yapmak. Suya dayanıklı maskara, kalem ve eyeliner’lar bulaşmaz, akmaz ve hatta havuza girseniz bile olduğu yerde kalır. Ayrıca, maskara sürmeden önce kirpiklerinize kirpik bazı uygularsanız maskaranız suya dayanıklı hale gelir. 

Peki günün sonunda, suya dayanma konusunda oldukça başarılı olan bu ürünleri nasıl temizleyeceğiz? Çift fazlı formüle sahip olan ve kirpiklere bakım yapan bir göz makyaj temizleyici tercih edin. Asla ve asla ovuşturmadan, çekiştirmeden ve nazik hareketlerle göz makyajınızı temizleyin. Unutmayın ki, göz çevrenizdeki deri çok ince ve hassas, ayrıca kirpikleriniz en değerli hazineniz!

Benefit Bad Gal Bang Waterproof Maskara

1.399 TL 

Benefit.jpg
Benefit

 

Sephora Collection Intense Ink Waterproof Liquid Eyeliner

529 TL

Sephora.jpg
Sephora

 

 

Make Up For Ever Aqua Resist Smoky Shadow

1.119 TL

MakeupForever.jpg
Make Up Forever

 

Sisley Eye & Lip Gel Make-Up Remover

4.095 TL

Sisley.jpg
Sisley

Dudaklar 

Yazın en favori makyaj ürünlerinden biri dudak parlatıcılar olabilir mi? Bizce EVET! Çünkü, pratikliğini, sürüş kolaylığını, dudakları nemli tutmasını ve canlı renklerini çok seviyoruz! Üstelik taşma bulaşma derdi de yok. Siz yine de “klasik rujumu sürmeden çıkmam!” diyorsanız, rujunuzun kalıcı olması için önce dudaklarınızı rujla aynı tonlarda bir kalemle çerçeveleyin. Böylece rujun kremsi dokusu dudak dışına taşmaz. İsminde “lip paint” veya “lip pigment” gibi ibareler olan bir ruj tercih edin. Rujunuzu birkaç seferde ve ince katlar halinde uygulayın. Her katın sonrasında bir kağıt mendille dudaklarınıza bastırın. 

Chanel Le Crayon Levres Dudak Kalemi

1.105 TL

Chanel.jpg
Chanel

 

Fenty Beauty Stunna Lip Paint Likit Ruj

1.199 TL

Fenty.jpg
Fenty Beauty

 

Nars Powermatte Lip Pigment

1.450 TL

Nars.jpg
Nars

 

Flormar Creamy Stylo Ruj

299,99 TL

 

Flormar.jpg
Flormar

 

Bu ürünlerle neme karşı kalkanlarınızı güçlendirebilir, makyajınızı gün boyu koruyabilirsiniz.

gül çital
Gül Çital
Güzellik yazarı
Gül Çital dergicilik hayatına House Beautiful’da dekorasyon editörü olarak başladı. Sonrasında, Süper, InStyle ve Vogue dergilerinde Güzellik Editörlüğü yaptı. Beauty-edit online güzellik platformunu kurarak dijital dünyada editörlüğe devam etti. Güzellik Yayında, Alem, Oksijen gibi farklı mecralarda free-lance yazılar yazdı. Güzelliğin sade ve abartıdan uzak olması gerektiğini savunuyor.
Devamını okumak için tıklayın