Beymen_970x250.gif

İtalya’dan Boğaz’a Gelen Lezzet Rüzgarı

Michelin Yıldızlı Şef Angelo Sabatelli ile akşam yemeğine davetlisiniz.

YAZAR: Yiğitcan Genç
Angelo Sabatelli
Angelo Sabatelli

Eğer gastronomi tutkunuz varsa, Shangri-La Bosphorus İstanbul'un şehrin yedi ikonik silüetine karşı yer alan Shangri-La Suite terasında gerçekleşecek özel bir akşam sizi bekliyor. 11-12 Ekim tarihlerinde, Michelin yıldızlı şef Angelo Sabatelli, Puglia’nın eşsiz tatlarını İstanbul’a getiriyor. Bu etkinlik, 8 aşamalı bir gastronomi yolculuğu olarak karşımıza çıkıyor. Şef Sabatelli, sizi sadece bir akşam yemeğiyle değil, bir lezzet serüveniyle buluşturacak. 

 

AS-backst-116-5D4_1676.jpg
Angelo Sabatelli

Şef Angelo Sabatelli, hazırladığı menüsünde çocukluğuna dair anılarını ve İtalya’nın sıcak ikliminden ilham alarak eşsiz lezzetler sunuyor. Bu özel akşamda, olgunlaşmış lahana, hardal, bal ve polen gibi yaratıcı tatlarla dolu bir deneyim sizi bekliyor. Her bir tabak, gözlerinizi ve tüm duyularınızı cezbedecek. Örneğin, çıtır nohut unu bezesiyle sunulan balkabağı risottosu, siyah trüf ve rokfor püresi ile harmanlanarak unutulmaz bir lezzet sunuyor. Ayrıca, buğday kabuğunda pişirilmiş dana yanağı da menüde yer alıyor.

Roasted eggplant limited edition....._.jpg
Roasted Eggplant, Angelo Sabatelli

Şef Sabatelli’nin kariyeri, 13 yaşında İtalya’daki bir deniz ürünleri restoranında başladı ve o günden beri gastronomi dünyasında kendine has bir yer edindi. Monopoli’deki farklı mutfaklarda çalışarak tecrübe kazandıktan sonra, 23 yaşında Roma’da kendi restoranını açarak ilk Michelin yıldızını aldı. Zamanla, Ritz-Carlton Şanghay'da en iyi İtalyan restoranını kurdu ve uluslararası ödüllerle taçlandırıldı. Yıllar içinde Puglia'nın en iyi restoranı haline gelen Angelo Sabatelli Restaurant’ı da geleneksel İtalyan mutfağını modern tekniklerle harmanlayarak dünya çapında beğeni topladı. Şimdi ise İstanbul’daki bu özel etkinlikte, en iyi lezzetlerini Boğaz’ın göz alıcı manzarasında sunmak için geri dönüyor.

A little cannolo, a little millfeuille, a little babà.jpg
Babà Tatlısı, Angelo Sabatelli

Tatlı kapanış için ise hazırlanan sürprizler var: "İstanbul’da Bir Gece" adlı ferahlatıcı bir sorbe, Sicilya’nın Cannoli’si ve Napoli’nin Babà tatlısı. Tatlı ve tuzlu her şey bir arada olduğu bu akşam gerçekten lezzet dolu bir yolculuk olacak.

İstanbul'da eşsiz bir gastronomi deneyimi için Shangri-La Suite Teras'ta Michelin yıldızlı Şef Angelo Sabatelli’nin ellerinden en seçkin lezzetlerini tatmaya hazır olun. Sınırlı sayıdaki bu özel deneyim için yerinizi ayırtmayı unutmayın! Rezervasyon için +90 549 656 7071 numaralı hattı arayabilir ya da internet üzerinden direkt rezervasyon yapabilirsiniz.

*Bu yazı bir advertorialdır. 

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın