Size Harika Bir Sonbahar Tarifiyle Geldik…
Sofralar şenlensin, cilt ve vücutlar güzelleşsin!
Sonbahar, havaların serinlemesiyle yepyeni bir beslenme dönemini de beraberinde getiriyor! Yazın yediğimiz hafif ve ferahlatıcı seçeneklerinin yerini daha besleyici ve ısıtan yiyecekler alıyor. Özellikle denizlerin soğumasıyla beraber omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan yağlı balıklar sofralarda yerini alıyor.
Biliyorsunuz ki bu değerli yağ asitleri, cildin daha parlak ve daha nemli kalmasına yardımcı oluyor! Bunun yanı sıra beyin fonksiyonlarını destekleyerek hafızayı güçlendiriyor, yüksek protein kaynağı olduğu için kas gelişimi ve onarımını olumlu etkiliyor. Yani, sonbaharda beslenme rutininize balık ekleyerek hem sağlıklı kalabilir hem de vücudunuzu içten destekleyerek harika bir görünüme kavuşabilirsiniz! Sonbaharda hangi balık türünü tüketmeliyim diye sorarsanız, cevabımız tabii ki palamut olur.
Balıkçı tekneleri, limanlara bol miktarda palamutla dönüyor… “Sofraya taşıyacağım palamutlar taze mi, güvenilir mi” diye aklınızdan geçen tüm sorular ise Metro Türkiye’nin ağdan tabağa kalite anlayışı ve izlenebilirlik çözümleri sayesinde tarih oluyor. Metro Türkiye tezgahlarında yer bulan lezzetli, güvenilir ve izlenebilir palamutlar, gönül rahatlığıyla tüketiliyor.
Metro Türkiye, ülkemizin her yerinde tekneler, haller ve kooperatiflerle yaptığı iş birliği sayesinde yerinde alım yaparak taze balıkları yasal boy ve üreme limiti yasaklarına uygunluk dahil tam 161 parametrede kalite adımından geçiriyor. Periyodik olarak gerçekleştirdiği analizlerden geçemeyen balıklar ise tezgahlara kesinlikle taşınmıyor.
Tavada kızartılarak, fırında, pilaki veya buğulama şeklinde pişirilebilme özelliğiyle her damak tadına hitap eden palamudu özel bir tarifle denemek isteyenler için Gastronometro şeflerinin özenle hazırladığı tarifi paylaşıyoruz.
Kağıtta Zencefilli Palamut / 4 porsiyon
Malzemeler
800 g Palamut Fileto
10 g Taze Zencefil
60 g Metro Chef Seyit Domates
80 g Limon
60 g Metro Chef Arpacık Soğan
40 ml Metro Chef Bio Naturel Zeytinyağı
8 g Metro Chef Sarımsak Diş
4 g Tuz
4 g Metro Chef Taze Tarhun
Hazırlanışı
Fileto palamutların kılçıkları temizleyin, derisini ayıklayın ve kurulayın. Zencefil ve sarımsakları soyup rendeleyin. Domatesleri ve arpacık soğanı halka dilimler şeklinde doğrayın. Limon kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde doğrayın. Yağlı kağıtları zarf şeklinde katlayın ve içerisine fileto palamutu, doğranan ve rendelenen tüm malzemeleri eşit olarak paylaştırın. Tuz, tarhun ve zeytinyağı ilave ederek yağlı kağıtları hava almayacak şekilde kapatın. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilerek servis edin.
Afiyet olsun!
*Bu içerik Advertorialdır.