Cosmo'nun İkinci Sayısında Neler Var?

Cosmopolitan Türkiye’nin ikinci sayısı #istanbulsözleşmesiyaşatır damgasıyla raflarda yerini aldı!

YAZAR: Cosmo Ekibi
kapak.jpg

Cosmopolitan Türkiye’nin ikinci sayısının kapağında, cesareti ve kendinden ödün vermeyen duruşuyla tanınan Berrak Tüzünataç yer alıyor. Filtresiz tavrı ve güçlü duruşuyla ilham veren Berrak, bu sayıda hayatına, toplumda kadınların maruz kaldığı baskılara dair samimi ve geri adım atmayan açıklamalarda bulunuyor.

Erkek Dostlarımız Neredeler?

Serli Gazer’in yönettiği 12 sayfalık sohbette kapak yıldızına üç farklı personada fotoğraflayan yakın dostu Burcu Karademir eşlik ediyor. İki kadının dostluğu, birlikte çalışmak ve hayallere değindikleri röportajda Tüzünataç, toplumda kadınlara yapıştırılan etiketler, güçlü olmak ve ayakta kalmaya dair hislerini paylaşmaktan geri kalmıyor: “Böyle inandığım için, kardeşlerimi korumam gerektiği için sesimi çıkarıyorum. Merak ediyorum, erkek dostlarımız neredeler? Kadınların yanında sadece kadınlar ve kuirler var.”

Mutfakta Ateş Var: Taro Emir Tekin

Cosmo Orta Kapak Erkeği ise yeteneği ve özgün tarzıyla dikkat çeken Taro Emir Tekin. Onu “Okuyan, yazan, fotoğraflayan ve bolca gözlemleyen biri” olarak betimliyoruz. En sevdiği filmlerden ilk dövmesinin hikâyesine varan sohbetin görsel dünyası ise mutfakta, ateşler arasında yaşanıyor: “Özgünlük kadar özel bir şey yok. Kendine sadık kalmak ilk önce kendinle barışmakla başlıyor.”

Cosmo Araştırdı: Türkiye Sütyenini Çıkarıyor mu?

Meme Kanseri Ayı’nda “No Bra Day” dedik ve sütyenle ilişkimizi mercek altına aldık. Kadın bedeninin sürekli olarak kontrol edilmesine ve şekillendirilmesine karşı bir özgürleşme sembolü olarak “No bra!” diyerek sütyenleri atmak da mücadelemizin bir parçası olabilir!

Cosmopolitan Türkiye, Sia Insight ile yaptığı iş birliği kapsamında kadınların sütyenle kurduğu ilişkiyi araştırdı ve 302 kadına sordu: Kim severek takıyor, kim toplumsal baskılarla takmak zorunda hissediyor? Türkiye’de kadınların yüzde 84’ü, her gün sütyen takıyor, hiçbir zaman takmayanların oranı ise sadece yüzde 1. Ayrıca kadınların yüzde 20’si memeleri büyük görünsün, yüzde 24’ü ise küçük görünsün istiyor.

Denemeden olmaz tabii: Cosmo’nun Konular ve Popüler Kültür Editörü Alara Demirel, “Balensizlik çok güzel, gelsenize,” diyerek 1 hafta sütyensiz geziyor. Duraklar Cosmopolitan Türkiye ofisi, kokteyl workshop’u ve havaalanı: “Bir hafta boyunca sütyenin bıraktığı meme altı çizgisini görmemek, hayata karşı inancımı artırdı mı? Artırdı. Peki neyi hatırladım? Memeler, onları tutan bir sütyen olmadan bedenimizden ayrılıp kafalarına göre deli deli hareket eden varlıklar değiller.”

Tabuları Yıkanlardan Daha Fazlası

Cosmopolitan Türkiye’nin zengin yazar kadrosu, ikinci sayıda da kadınların gündemini detaylarıyla inceledi. Elif Key, Ozempic çılgınlığını kaleme alıyor, Ebru Çapa “Eğlence, şehvet ve suç” başlığıyla ABD’nin müzik piyasasını sarsan Sean Combs’un maskesini düşürüyor. Hazal Sipahi ise ‘sober curious hareketi’yle ayık kalmayı ve baskılara boyun eğmeden eğlenmenin üzerine düşüyor: “Şarap yerine kombucha mı? İşte asıl cesaret bu!”

Cosmo’nun tüylü ekibiyle tanışmak için dergimizi ziyaret etmeyi ve “Mikro-aldatmaya meyilli misiniz?” sorusuyla aklımızı karıştıran Cosmo Quiz’i incelemeyi unutmayın!

İkinci sayımızı tüm gazete bayileri, Migros, Carrefour, Macrocenter, D&R ve kitapçılarda bulabilirsiniz!

disco_C.png
Cosmo Ekibi
Ekip
Cosmo'nun kolektif düşünceleri ve fikirleri burada. Beraber yazdık diyelim :)